دکتر یوسفی، متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری خبر داد

کاهش شنوایی جدیدترین علامت ابتلا به کرونا

زمان بازگشت حس بویایی و چشایی مبتلایان مشخص نیست

 

گروه جامعه ـ دکتر یوسفی، متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری درباره‌ی بروز علائم مختلف در بیماران مبتلا به کرونا اظهار کرد: «کرونا تقریبا تمام ارگان‌های بدن را درگیر می‌کند. علائم آن کاملا سیستمیک است و ویروس صرف تنفسی نیست و غیر از ریه و قسمت‌های فوقانی دستگاه تنفسی، ممکن است هر ارگان دیگری را درگیر کند».

به گزارش ایسنا کرمان، دکتر میثم یوسفی، چهارشنبه پنجم آذرماه افزود: «این موارد به معنی این نیست که همه اتفاقات در یک فرد می‌افتد اما جزو علائمی است که ویروس می‌تواند در افراد مختلف ایجاد بکند و همه چیز بستگی به شرایط ویروس، تعداد ویروس، واکنش سیستم ایمنی بدن و نوع پیشرفت بیماری دارد».

یوسفی توضیح داد: «در روزهای اول که بیماری آغاز می‌شود تا اواخر هفته‌ی دوم همچنان ممکن است علائم جدید و شکل جدیدی از علامت‌ها را در افراد ببینیم و این تجربه‌ای است که منتقل می‌شود و افراد بیان می‌کنند بارها حالت بهبود پیدا کرده و بعد به شکل جدید علائم جدیدی بروز می‌دهد و ممکن است این‌بار علائم کاملا متفاوت با علائم روزهای قبل باشد».

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه یکسری از علائم مربوط به خود ویروس و واکنش سیستم ایمنی بدن است، اظهار کرد: «بخشی از علائم که معمولا بعد از هفته‌ی دوم رخ می‌دهد، فاز ایمونولوژیک بیماری است که همراه با دیگر بیماری‌ها برای فرد اتفاق می‌افتد (به خاطر آنتی بادی‌هایی که در بدن ایجاد شده و در ارگان های متفاوت به ویژه مفاصل رسوب می‌کند) ممکن است افراد دردهای بدنی، درد مفصل و استخوانی و حتی علائم گوارشی داشته باشند و در دوره‌ی نقاهت بیماری اتفاق می‌افتد».

یوسفی در ادامه گفت: «یکی از اتفاقات شایع در بیماران کرونایی ایجاد ضعف است زیرا معمولا این بیماری کاهش اشتها ایجاد می‌کند و مریض میل به غذا و توانایی غذا خوردن ندارد و همه این موارد دست به دست هم می‌دهد ضمن اینکه ویروس نیز این‌گونه است که ممکن است فرد احساس سرگیجه و حالت تهوع داشته و به خاطر عملکرد ویروس و آسیبی که به دستگاه گوارش وارد می‌کند، ضعف و بی‌حالی تا مدتی و حتی در طول دوره نقاهت ادامه پیدا کند و بعد از بهبودی علائم اصلی، بیمار همچنان شکایت دارد و ممکن است کارهای روزانه‌اش را دچار اختلال بکند».

وی درباره‌ی از دست رفتن حس بویایی و چشائی در بیماران مبتلا به کرونا تصریح کرد: «اولین علائمی که همراه با ابتلا به کرونا شناخته شد از دست دادن حس بویایی و چشایی بود که خوشخبتانه برمی‌گردد اما زمان مشخصی ندارد و در برخی افراد طولانی‌تر و برخی سریع تر این حس برمی‌گردد».

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری اظهار کرد: «جدیدترین علامتی که درباره کرونا ذکر می کنند، کاهش شنوائی است و حتی ممکن است اولین علامت ابتلا باشد و کسی که شنوایی‌اش کاهش یافته باید آن را به حساب کرونا بگذارد اما در مجموع همه علائم برگشت‌پذیر هستند و آسیب جدی و ماندگاری برای افراد ایجاد نمی‌کنند».