سیدحسین مرعشی در کنگره چهارم تاک:

مردم نسبت به تاثیرپذیری رای‌شان دچار تردید شدند

گروه جامعه –  سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی با بیان این‌که شرایط سیاسی برای تیم و گروه ما در سطح کشور تحت تاثیر عوامل مختلف با مشکلاتی در عرصه‌ی سیاسی روبه‌رو است، گفت: «یکی از مشکلات این است؛ مردم که مخاطب، ولی‌نعمت و صاحبان نظام جمهوری اسلامی ایران هستند به تاثیرپذیری رای‌شان دچار تردید شدند و فکر می‌کنند با رای دادن مشکلی از آن‌ها در گذشته حل نشده است».

وی با تاکید بر این‌که سیاست جز با استمرار به نتیجه نمی‌رسد و فرار از صحنه بزرگترین اشتباه است که یک گروه سیاسی و یا شخصیت‌های سیاسی می‌توانند انجام دهند، افزود: «سیاستمدار نباید هیچ فرصتی را از دست بدهد و همه‌ی مردمی که در انتخابات مجلس یازدهم شرکت نکردند در تشکیل مشکلات این مجلس شریک هستند، همه‌ی کسانی که رأی ندادند رأی به رقیب دادند و ترک صحنه‌ی سیاست کمک کردن به رقیب است».

به گزارش استقامت، سیدحسین مرعشی روز جمعه اول اسفندماه، در چهارمین کنگره جمعیت توسعه و آزادی استان کرمان(تاک) که به صورت مجازی برگزار شد، با اشاره به این‌که این جمعیت در یکی از دوره‌های سخت تاریخ ایران تشکیل شده است، بیان کرد: «این روزها در فضای سیاسی ایران مسائل مختلفی مطرح است».

وی با بیان این‌که شرایط سیاسی برای تیم و گروه ما در سطح کشور فضای خیلی روانی نیست و تحت تاثیر عوامل مختلف با مشکلاتی در عرصه‌ی سیاسی روبه‌رو هستیم، افزود: «یکی از مشکلات این است که مردم که مخاطب، ولی‌نعمت و صاحبان نظام جمهوری اسلامی ایران هستند به تاثیرپذیری رای‌شان دچار تردید شدند و فکر می‌کنند با رای دادن مشکلی از آن‌ها در گذشته حل نشده است».

عضو ارشد جبهه اصلاح‌طلبان ایران اظهار کرد: «در پیدا‌یش این روحیه چند عامل دخیل بوده که عوامل خارجی یکی از آن عوامل بوده که در دوره‌ی دوم ریاست جمهوری آقای روحانی به دلیل کار بسیار غیرمعمول و غیرمتعارفی که ترامپ انجام داد و ضعف مفرطی که آسیا و اروپا در مقابل این بدعهدی بروز دادند و هیچ‌کس فکر نمی‌کرد در جهان چند صدایی امروز یک دولت به نام دولت آمریکا تصمیم بگیرد یک کشوری را در حدی در  فشار قرار دهد که این حد از فشار از تحریم‌های مصوب شورای امنیت سازمان ملل هم سخت‌تر با‌شد».

مرعشی ادامه داد: «به لحاظ سیاسی اروپا، چین و روسیه محکم در مقابل ترامپ ایستادند و نمونه آن دو رای‌گیری بود که در ماه‌های آخر ریاست جمهوری ترامپ و شورای امنیت انجام شد و به جز آمریکا و جمهوری دومینیکن هیچ‌کس به آن قطعنامه رأی نداد که یکی از موضوعات آن ادامه‌ی تحریم تسلیحاتی ایران بود».

وی ادامه داد: «دومین موضوع استفاده از ابزار ماشه برای برگرداندن قطعنامه‌ی شورای امنیت بود و آمریکا در هر دو شکست خورد اما آمریکا در عرصه‌ی اقتصادی موفق شد فشار سنگینی را به اقتصاد ایران بیاورد که خوشبختانه با مقاومت بیش از حد تصور مردم در مقابل مشکلات اقتصادی، اقدامات به موقع دولت و کنترل دولت بر اقتصاد و وجود سرمایه‌گذاری‌هایی که در دولت هاشمی و خاتمی انجام شده بود توانستیم ایستادگی کنیم».

عضو ارشد جبهه اصلاح‌طلبان ایران با بیان این‌که ریشه‌ی بخشی از نارضایتی‌های فعلی و ناامیدی مردم فشارهای اقتصادی است که منشا آن در خارج از کشور است، گفت: «بخش دیگر ناامیدی مردم این است که جمعیتی اصرار دارند نشان دهند که می‌توانند انتخاب مردم را باطل کنند و تلاش می‌کنند تا رأی مردم را تزئینی و تشریفاتی تلقی کنند و این خیانت به آرمان امام راحل و افکار و اندیشه‌های رهبری است».

مرعشی بخش دیگر ناامیدی مردم را ضعف‌های تشکیلاتی کار خود اصلاح‌طلبان بیان کرد و افزود: «ما عادت کردیم در شرایط خیلی آرام و رو به جلو و شرایط پیروزی، حرکت و سیاست‌ورزی کنیم و وقتی کار سخت می‌شود هر کسی به یک گوشه‌ای فرار می‌کند و بعد فرار از صحنه را با یکسری حرف‌های روشنفکرانه تئوریزه می‌کنیم».

وی با بیان این‌که سیاست جز با استمرار به نتیجه نمی‌رسد و فرار از صحنه بزرگترین اشتباه است که یک گروه سیاسی و یا شخصیت‌های سیاسی می‌توانند انجام دهند گفت: «ما باید آموزش بیشتری را برای کادرهای سیاسی انجام می‌دادیم و باید اصلاح‌طلبان در سطح ملی انسجام بیشتری داشته باشند».

سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی با بیان این‌که روشنفکران با سیاستمداران فرق می‌کنند و ما نباید این دو مجموعه را مخلوط کنیم، افزود: «روشنفکر کسی است که ایده‌پردازی می‌کند اما سیاستمدار کسی است که قدرت مدیریت را کسب می‌کنند و روشنفکران به دنبال اصلاحات جامعه‌محور هستند».

مرعشی بیان کرد: «ثروت، قدرت و علم نعمت‌های دو گانه‌ای هستند که می‌توانند منفی و مثبت باشند و در جایی ثروت تبدیل به تکبر و در جای دیگر در تبدیل به خدمت به مردم گرفته می‌شود و علم نیز بسیار فضیلت دارد اما علمی که منجر به ساختن بمب اتم شود و میلیون‌ها آدم را با یک فشار ماشه بکشد، علم نیست و همچنین قدرت را نیز می‌توان در راستای مطلوب به منظور خدمت و  پیشبرد اهداف کشور و حل مشکلات مردم استفاده کرد بنابراین دلیلی ندارد؛ عرصه‌ی سیاست که عرصه‌ی مدیریت و  قدرت است تحت تاثیر عرصه‌ی روشنفکری قرار بگیرد و آن را غیرقابل اهمیت بدانیم».

عضو ارشد جبهه اصلاح‌طلبان ایران با بیان این‌که سیاستمدار حق ندارد‌؛ صحنه‌ی سیاسی را خالی کند بلکه باید در بدترین شرایط از کوچک‌ترین روزنه‌ها به سمت امید استفاده کرد، یادآور شد: «هیچ فرصتی را سیاستمدار نباید از دست بدهد و همه‌ی مردمی که در انتخابات مجلس یازدهم شرکت نکردند در تشکیل مشکلات این مجلس شریک هستند، همه‌ی کسانی که رأی ندادند رأی به رقیب دادند و ترک صحنه‌ی سیاست کمک کردن به رقیب است».

وی با بیان این‌که باید برای عمق کار تشکیلاتی، آموزش بیشتر و سیاست‌ورزی حرفه‌ای آماده شویم، گفت: «هیچ‌گاه انقلاب با حرف‌های روشنفکری حرکت نکرده بلکه انقلاب نتیجه‌ی ایستادگی مبارزین و امام راحل است و امروز برای درست شدن کشور هیچ راهی به غیر از اصلاح امور نیست و باید در مقابل مشکلات ایستادگی کنیم».

گفتنی است در این نشست که به‌صورت مجازی برگزار شد، حجت‌الاسلام موسوی لاری، عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز و وزیر کشور در دولت اصلاحات، محمد فرشاد، دبیر کل جمعیت توسعه و آزادی استان کرمان و محمد میرزایی، عضو ارشد جمعیت توسعه و آزادی استان کرمان و رئیس چهارمین کنگره جمعیت توسعه و آزادی استان کرمان نیز صحبت کردند، و انتخابات شورای مرکزی تاک به صورت مجازی برگزار شد.